Амбиции, свобода и пари от информационния бизнес

информационния бизнес

Здравей, драги читателю! Мисля, че тази статия ще е полезна и поучителна за всички начинаещи в информационния бизнес. Какво е това информационен бизнес, може да разберете от статия „Пари от инфобизнес.Как да печелите пари от продажба на информация“. Да пристъпим веднага към темата на тази статия. Информационния бизнес не е възможен без амбиции. Но здрави амбиции са да достигнете най-доброто качество на вашия продукт и голямата му полза за хората!

Някой информационни бизнесмени се кичат със временни големи печалби след пускане на своя продукт и със това всичко приключва. След това техния продукт не се купува от никой. Те забравят да кажат най-главното, за това дали и колко техния продукт се е оказал полезен за хората. Парите – все пак не са основата на информационния бизнес, те са само отплата за резултат, благодарност на клиентите. Най-главната цел на информационния бизнес е – да носи полза на хората. Ако това го няма, то живота на такива бизнесмени в информационния бизнес е много кратък.

Затова преди да пристъпите към създаване на вашия информационен продукт, помислете над това, дали и колко вашия продукт ще бъде полезен и интересен на хората. Нали помните народната поговорка: „По дрехите посрещат …“? Точно така и във информационния бизнес ще ви посрещат въз основа на вашия пръв информационен продукт. Няма значение какъв формат ще е: видео или аудио урок, електронна книга или уебинар. От вашия първи продукт зависи вашето бъдеще в информационния бизнес, ще бъде ли то светло и безоблачно или обратно, ще бъде мрачно и ветровито.

Колкото е по качествен и по-голяма полза донесе вашия продукт на хората, толкова и по-светло ще е вашето бъдеще в инфо бизнеса. Последното нещо за което трябва да мислите са парите. Ако първия ви информационен продукт е безполезен, то веднага ще погребете вашата бъдеща кариера на информационен бизнесмен, бе да спечелите нищо. Вие ще получите лоша слава като автор на информационни продукти. Затова създавайки вашия пръв информационен продукт, подхождайте към него отговорно, все едно, че си строите паметник за 1000 години напред.

И не се отчайвайте, ако вашия пръв информационен продукт попадне в Интернет за свободно сваляне заради недобросъвестни купувачи. Този продукт в свободен достъп ще работи във ваша полза. Той ще рекламира вас и вашите услуги. Ще ви позиционира на онлайн пазара и ще донесе популярност на вашия бренд. Не мислете, че вашия бизнес е свършен и всичко е провалено, точно обратното е, той едва сега започва! Не чакайте никой и нищо, а създавайте новия си информационен продукт или втора версия на първия. И пак го продавайте.

А сега, относно свободата която ще ви даде инфо бизнеса. Вие ще може да правите вашия работен график както си поискате. Няма да ви се налага да ставате всеки ден по часовник и да тичате на работа. Ще работите у дома зад компютъра в комфортна за вас обстановка. Но ще се наложи да работите! Няма да стане ако се занимавате с глупости. Ако искате да постигнете успехи в информационния бизнес, ще трябва да работите, а не да седите с часове в социалните мрежи, да играете игри или да гледате денонощно филми. Вие ще трябва да овладеете технологиите на ефективни продажби и реклама.

Ще трябва да се научите да създавате връзки със вашите имейл абонати, да пишете интересни и полезни писма и да създавате нови информационни продукти. Ще трябва да се научите да създавате сайтове и блогове, ако искате, разбира се да оцелеете и да печелите от информационен бизнес. И това трябва да ви харесва. В противен случай, ако ви се наложи да го правите насила и без да искате, вие просто няма да постигнете успех или резултатите ви ще са нищожни. Информационния бизнес е увлекателен, интересен и творчески процес. И ако ви е по душа, то рано или късно вие ще постигнете големи успехи!

А вие имате ли успехи в информационния бизнес? Споделете в коментарите.

Ако ви харесва статията – споделете я в социалните мрежи Facebook, Twitter и Google+. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *