Scam(Скам) сайтове – Полезна информация

Scam(Анг.) – Измама! Сайт който не плаща на своите потребители!

Ако четете това вече сте направили нещо за да се защитите от scam сайтове. Трябва да бъдете внимателни и да направите проучване преди да решите да се регистрирате и най-важното, ако искате да инвестирате в сайта собствени средства. Ще ви дам няколко съвета за безопасност и как да разберете дали РТС сайта е scam и не плаща.

Ако започнете да се занимавате със PTC сайтове, вие със сигурност ще попадате на такива които предлагат в началото много добри оферти и промоции, но след известно време изчезват заедно със парите вложени от потребителите. Това именно са така наречените СКАМ (SCAM) РТС сайтове. Някой от тях се създават именно за да ви вземат парите, други изчезват поради лошо управление или други фактори. Резултатът е един и същ – изгубили сте месеци да кликате в сайта, също и парите които сте вложили без да получите нещо в замяна!

1.Търсене в Google.

Използвайте Google за да направите проверка дали сайта е scam. Във търсенето използвайте името на сайта и думата scam. Например: eurobux + scam. Това търсене ще ви покаже всеки сайт, форум и блог със информация дали сайта е scam или не е такъв.

2.Разгледайте РТС сайта.

Тествайте линковете на сайта дали работят или не. Когато кликнете на “contact us“ (свържете се с нас) този линк работи ли? Зарежда ли се страницата? Обикновенно ако сайта има повече от един неработещ линк, това може да е знак, че сайта не се подържа и е scam.

Също проверете сайта има ли форум (Forum), и работи ли. Ако има това е добър знак и показва, че сайта е сериозен. Ако след регистрация забележите, че форума не работи това може да е знак, че сайта не плаща и е scam.

Би трябвало да може да се свържете със админа на сайта. Сериозните РТС сайтове имат форум, чат в реално време, телефонен номер или емайл адрес, ако ги няма тези неща, това може да означава, че собственикът се крие и e там само за да изкара пари. Което значи, че ще изкара колкото може и ще си плюе на петите, така да се каже. И за бога, четете условията за ползване (Terms of service, TOS), знам, че това е отегчително но е необходимо за да няма изненади по-късно.

3.Регистрация.

Ако имате някакви съмнения за сайта, и решите да се регистрирате, имайте няколко неща в предвид: На първо място, внимавайте със личната ви информация и НИКОГА НЕ СИ ДАВАЙТЕ ЛИЧНАТА ИНФОРМАЦИЯ ако не сте сигурни за сайта. Когато искате да ви изплатят пари и сте сигурни, че сайта е стабилен и не е scam, едва тогава си напишете истинските данни. Само когато сте готови да получите плащане и сте тествали сайта и нямате съмнения, си напишете реалния PayPal / Payza и-мейл. Препоръчвам ви да се регистрирате със Gmail е-майл във РТС сайтове за по голяма сигурност.

Другото нещо е паролата, ако сайта позволява вклочвайте в нея специални символи

(@#%*%), и НИКОГА не използвайте една и съща парола за всички РТС сайтове. Защото някой хакер може да разбере паролата ви и така ще получи достъп до всичките ви РТС сайтове. Така че бъдете внимателни и използвайте различни пароли. Създавайте пароли със големи и малки букви, със числа и специални символи, като за целта може да използвате някой мениджър за пароли като RoboForm например.

4.Рекламите!

scamВсяко предложение за заплащане по-голямо от $0.02 (2 цента) за клик при обикновенно членство е опит за измама.

Няма рекламодатели които ще платят повече от 1 до 2 цента за реклама. Оферти от 10-15 цента за реклама, даже съм срещал и $1-5 за клик!!!??? са лъжа и измама и никога никой няма да ви ги плати!

Когато кликнете на реклама обърнете внимание кой ви плаща за нея, рекламите които се показват на РТС сайтовете би трябвало да са от чужди (външни) рекламодатели. Тоест те плащат на РТС сайта/собственика да показва техните реклами на вас. Когато забележите, че саита показва собствени или спонсорирани от него реклами това означава, че това е безплатно, което значи, че никой не е платил на сайта да ви показва тези реклами. И би трябвало да се запитате как ще ви плати сайта, ако никой не плаща за рекламата и откъде ще дойдат парите?

Много сайтове показват собствени линкове в рекламите си, например от Clickbank. Много собственици на РТС сайтове пускат реклами от Clickbank, и ако направят продажба на продукт така си изкарват комисионна. Те не печелят от това, че ви показват рекламата или когато кликнете на нея, а само ако купите продукта. Тоест никой не им плаща и те няма откъде да ви платят и на вас.

Някой сайтове предлагат премиум пакети, но докато не получите поне едно плащане от сайта не ви препоръчвам да влагате много средства в сайта. Особенно ако не предлагат незабавно плащане (instant payout). 30-60 работни дни за плащане е много време за плащане във РТС средите и е неприемливо условие. Много неща може да се случат през това време.

Кликнете на рекламата със десен бутон и я отворете във друг прозорец, така ще видите целия адрес на рекламата. Ако рекламата е от clickbank, ще видите линк “hoplink“.

5.Има ли Форум ?

Всеки сериозен РТС сайт има форум и това е един от най-сериозните индикатори, че сайта може да е scam ако няма такъв. Разгледайте форума и обърнете внимание дали е поддържан добре от админа и модераторите, отговарят ли на въпроси от членовете и решават ли техните проблеми. Друго за което трябва да гледате има ли цензура, трият ли се неудобни въпроси за проблеми, защото не е нормално да се пише само за хубавите неща, а да се крият проблемите. Вижте какво споделят другите потребители за сайта и има ли скорошни снимки от плащания и т.н.

6.Реферали.

Някой сайтове предлагат реферали срещу заплащане, но по-добре само ги наемайте, а не ги купувайте, това ви дава възможност да ги смените (рециклирате-recycle) ако не кликат.

7.Инвестиране.

Както ви казах по горе не инвестирайте в сайта докато не получите първото си плащане или не видите скорошни доказателства за плащания от други членове на сайта. Сайт който плаща, лесно може да се превърне във сайт който не плаща. Следете форума и правете проучване в интернет и ако забележите лоши знаци взимайте си парите от сайта колкото се може по-бързо.

Ако сайта не позволява да се наемат или купуват реферали или по-високо членство например със парите от основния ви баланс, то почти е сигурно, че сайта е scam.

8.Време е за плащане.

Затова сте регистрирани в сайта, нали. Когато достигнете минимума, веднага поискайте плащане, както ви казах нещата може да се променят много бързо. Някой сайтове плащат незабавно, други на определена дата от месеца, а други след 30 работни дни което е най лошия начин на плащане според мен. Ако не ви платят след посоченото време за плащане на сайта, не влагайте и стотинка повече. Също така избягвайте РТС сайтове които изискват да депозирате средства за да ви бъде платено, това условие е неприемливо и е сигурен индикатор, че сайта е scam.

Внимавайте акаунта ви да не бъде изтрит за неактивност, повечето сайтове имат изискване да сте влезли във вашия акаунт поне един път за 30-60 дни. Спазвайте условията за да няма собственика причина да изтрие акаунта ви и да не ви плати, което те много обичат да правят, за тях това е просто един акаунт по малко за плащане.

9.От колко време съществува РТС сайта.

Около 90% от РТС сайтовете се превръщат в скам до 3-6 месеца. Това е минималния срок по който може да се ориентирате дали един сайт е сериозен. Ако сайта е във интернет повече от 6 месеца и плаща редовно това е добър знак и може спокойно да се регистрирате. Разбира се има и РТС сайтове отличници които са се доказали и които са в Интернет от години и плащат редовно като ClixSense от 2007г.

10.Ъпдейтвайте блога/сайта си.

След като сте се регистрирали и знаете, че сайта е стабилен ви препоръчвам да си направите блог или сайт. Това е добър начин за информация за други хора, а също и за намиране на реферали. Не го препълвайте само със вашите линкове и банери, а слагайте повече полезна информация за хората.

И накрая, ако сайта не плаща нека и другите да научат за това. Слагайте доказателства, че сайта не плаща и така ще помогнете на други хора да не бъдат излъгани.

Надявам се, че тези съвети ще са ви от полза за предпазване от scam ptc. Всичко хубаво и успех в правенето на пари със РТС сайтове. 🙂

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите: