Плъгин за редактиране на текст в WordPress

TinyMCE Advanced

Здравейте, приятели! Както се досещате от заглавието, във тази статия ще стане въпрос за плъгин, който ще ни помогне при редактиране на текст в WordPress, тоест да работим с редактора в WordPress.

При създаване на нова статия или страница WordPress вече ни предлага визуален редактор, който във повечето случаи върши прекрасна работа. Функционалните му възможности не са много богати, но, както ви споменах по-горе, за повечето случаи тези възможности са напълно достатъчни. Но, както разбирате, на човек винаги му е малко, винаги му се иска нещо повече. И това е напълно нормално.

Така е и в случая с визуалния редактор. Някога може да настане момент, когато ще ви липсва нещо и вие ще си зададете въпрос: как да редактирам текста? Как да го оформя по-добре?

В тази ситуация ще ви помогне плъгин, разширяващ възможностите на стандартния редактор и позволяващ ви да редактирате текста така, както ви е нужно. И този плъгин е TinyMCE Advanced който включва десетки различни възможности за редактиране на текст, буквално за всеки вкус и цвят.

И така, инсталирате и активирате разширението. И на практика това е достатъчно, за да работи плъгина и да може да използваме разширените възможности за редактиране на текст.

TinyMCE-Advanced-1

TinyMCE-Advanced-2

Ето как изглежда новия редактор:

TinyMCE-Advanced-3

Появили са се повече икони в панела на редактор на текст в WordPress. Също така под панела с иконите има меню на редактора, където са групирани неговите възможности. Настройките на добавка TinyMCE Advanced може да намерите във: “Настройки“ -> “TinyMCE Advanced“.

От настройките може да включите или да изключите менюто на редактора. Може да добавите нови бутони в панела на редактора (от поле “Unused Buttons” посочвате със мишката върху бутона и когато се появи кръстче натискате левия бутон на мишката и влачите бутона на горе до менюто на редактора). Може също така, да местите разположението на бутоните и във самото меню, за да го настроите по ваш вкус и предпочитания.

Със това може да завършваме тази статия. Както виждате, разширението TinyMCE Advanced е полезно и може да ви потрябва, особено, ако пишете много статии във вашия сайт. За днес това е всичко, успех!

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *