Начини за бърза печалба от сателитни сайтове

начини за бърза печалба от сателитни сайтове

Здравей, драги читателю на моя блог! В тази статия ще опиша кратко основните методи за печалба от сателитни сайтове: това са борси за линкове, ще поговорим и за монетизация на трафика, а също и за продажба на сателитни сайтове. Сайтовете сателити в наши дни могат да бъдат монетизирани много ефективно, съществуват множество пътища за превръщането им в източник на стабилен доход.

Преди всичко, притежателя на мрежа от сателитни сайтове трябва да избере една от двете основни стратегии. Първата се състои в бързи, активни действия, целящи максимално бърз резултат. Втората, напротив, изисква внимателно действие, за да не получите БАН от Google или колкото се може по дълго да избягватe наказание. По надолу описвам накратко най-резултатните и популярни начини за печалба от такъв вид сайтове.

А какво е сателитен сайт? Отначало сайтовете сателити са били като спътници към вече съществуващи сайтове. Или сайт сателит – това е превъзходно оптимизиран сайт. Темата му е като темата на главния сайт. И посетители които влизат в сателитния сайт от търсачките, като правило след това влизат във главния сайт. С появата на такива ресурси като SAPE.ru, строенето на сайтове сателити получи още една функция: пряк доход от сателити. За тази цел се създават сателити със стотици и хиляди страници. Основно за сайтове сателити се използва генериран текст със помощта на специални програми или се сканират всякакви стари книги. Главния проблем е в това, текста във сателитния сайт да е поне 70% уникален и страниците на сателита да са добре индексирани от търсачките.

Начини за печалба от сателити

  1. Борса за линкове. Това е най-бързия начин за получаване на печалба. Регистрирате се в определени сайтове и продавате място за реклама във вашия сателит. Може да работите паралелно със няколко сайта от този вид за да ускорите продажбата на места за реклама във вашите сателитни сайтове.
  2. Монетизация на трафик. Този начин за печалба е възможен само ако притежавате достатъчно качествен сайт и определено количество (поне 300, за да печелите добре) посетители на ден. Същността му е в публикуване на допълнителна реклама в страниците на сайта, например реклами от Google AdSense. Печалбата се формира от кликовете по рекламните линкове направени от посетителите на този сайт.
  3. Продажба на сателити. Създавайки качествени сателитни сайтове и продавайки ги, техния притежател може да печели добре.

Един от главните въпроси, който вечно стои пред тези които печелят от сателитни сайтове е – „Къде да се намери съдържание?“. Идеалния вариант е да пишете сами статиите за сателита (или напълно измисляте текста, или взимате като основа текст от други сайтове и го написвате със ваши думи или превеждате статии от други езици). Ясно е, че това ще отнема много време. Може да взимате статии от стари книги, вестници и списания. Важното текста да е уникален и още да го няма в Интернет. Може да вземете стара книга и да я сканирате, а сканираните страници да ги разпознаете със помощта на програмата FineReader, и така да получите уникален текст, който може да използвате за създаване на сателит.

А вие имате ли сателитни сайтове? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я с вашите приятели в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *