Митове и истини за бизнес в Интернет

Митове и истини за бизнес в Интернет

Здравей, драги читателю на моя блог! Този път ще поговорим за това, реално ли е да се печелят по 1000$ на месец от бизнес в Интернет?! Или това е поредния мит, поредната глупост, с която ни лъжат в Интернет? Ще започна с това, че за да печелите от Интернет, особено новаците, ще се наложи отначало да влагате или пари, или усилия и да отделяте значително време за бизнес в Интернет. Колкото повече пари влагате, толкова ще е и по-малко времето което ще ви трябва.

И моля разберете, че няма вълшебен или някакъв таен метод за бизнес в Интернет! Трябва да разбирате от нещо, да имате определени навици, за да печелите от Интернет. Трябва да разбирате добре това във което ще си вложите парите. Ако имате достатъчно пари, може веднага например да купите 10 сайта по 1000 страници всеки, само страниците трябва да са индексирани в Google. След това регистрирате сайтовете в борса за линкове и практически на автопилот печелите пари.

Има хора които имат десетки сайтове със различно количество страници и показател Page Rank, те ги купуват специално за търговия със линкове. Търгуват и печелят доста добре. Но отначало, както вече сте разбрали, те влагат пари, и то не малки пари. Но всички разходи се изплащат и после такива сайтове носят стабилен доход. Това е един от начините за печелене от бизнес в Интернет. Ако ме питат, къде да си вложа парите в Интернет, аз винаги отговарям, влагайте ги в сайтове.

А защо говорим единствено за сайтове? Може би, защото Интернет се състои от тях и сайтовете могат да носят пасивен доход. И не само от търговия със линкове. Във сайтове със много посетители и висок Page Rank, може да се продава реклама. Места във статиите, банери, контекстна реклама от Google и така нататък. Вариантите са много. Всичко зависи от вашия сайт. Какъв е броя на посетителите за денонощие, на каква тема е, какъв Page Rank има.

Ами другите варианти за печалба от бизнес в Интернет? Нима само със сайтове може да се печели? Разбира се, че не. Все повече обороти в интернет набира бизнеса със информация. По-подробно за този вид бизнес съм написал в статия „Пари от инфо бизнес.Как да печелите пари от продажба на информация“. Затова тук няма да ви занимавам с подробности по тази тема. Продължаваме нататък…

Най-простия начин за печелене от Интернет – писане на статии. Това занятие е подходящо за тези хора, които не разбират от други неща. Това се нарича копирайтинг. Някой хора успяват да печелят с копирайтинг до 1000$ на месец. Но е просто ужасно колко много време губят за това занимание! Седите по цял ден и пишете постоянно нови и нови статии. Или пренаписвате с ваши думи чужди статии – това вече се нарича рерайтинг. Рерайтинга е значително по-евтин от копирайтинга и много по лесен. Такива хора често са наричани „литературни роби“. Не го казвам като обида към копирайтерите, нали и аз съм своеобразен „литературен роб“ тъй като пиша статии за своя блог. И именно в това е „хитринката“ във писането на статии.

Ще дойде деня, когато във моя блог ще има достатъчно количество статии, ще имам много посетители и някакъв Page Rank. Тогава ще мога да започна да продавам реклама във своя блог. Без да бързам, постоянно ще обновявам блога със нови статии и ще „обирам каймака“. Също така по всяко време мога да продам своя блог на нормална цена и ще го купят. А копирайтъра е принуден да чака купувач за статията си и не е сигурно, че ще ги продаде всичките на добра цена. В този случай себестойността на по-малко или много добре развит блог със същото количество статии е значително по-висока.

За съжаление, в една статия не мога да опиша всичките начини за печалба от бизнес в Интернет, всичките плюсове и минуси, и да разкажа къде е мит, и къде е реалност. Към тази тема ще се връщам не веднъж във бъдещите си статии в този блог. Надявам се, че частично ви отговорих на въпроса „Митове и истина за печалбата от Интернет“.
Хайде да обобщим нещата:

  1. за да печелите от Интернет, е нужно да притежавате определени знания и навици;
  2. за да печелите по 1000$ на месец в Интернет, трябва или да вложите пари и по малко време, или много да работите и да влагате много лично време. Мита за лесните пари от Интернет, всъщност не е чак такъв мит, както изглежда, ако влагате пари и развивате вашия бизнес.

Следва продължение…

Какво мислите по темата бизнес в Интернет? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *