Как да спечелите пари от Интернет. Алгоритъм на вашите действия

пари от интернет

Здравей, драги читателю! Без всякакви предисловия ще премина към същността на тази статия – как да спечелите пари от Интернет? Отвън е 21 век, века на информационните технологии. В Интернет се „въртят“ милиарди долари! В Интернет всеки ден влизат милиарди хора! Само си представете какъв огромен пазар е това! Но мнозина кой знае защо и досега си мислят, че пари от Интернет печелят само някакви особени хора, с различни мозъци от нашите.

Ако подхождате по този начин към всяко начинание, то вие никога няма да постигнете успех, нито в Интернет, нито и в реалния живот. Никога не казвайте „това не мога да го правя, затова и няма да го правя“. Обратното, винаги си казвайте и си го „набивайте“ в главата, че „на всичко мога да се науча, ако имам желание“.

Вие имате най-главното – вашия компютър, вашия инструмент за достъп в Интернет, двете ви ръце и вашия мозък. Даже нищо да не знаете и нищо да не можете да правите, вие може в кратки срокове да се научите. Интернет днес предлага много свободни работни места. За образования и трудолюбив човек в Интернет се откриват наистина колосални възможности. Не сте запознати с компютъра или бавно набирате текст със клавиатурата? Няма проблем! Компютъра може да се усвои добре за месец! На тази тема в Интернет има много безплатни курсове и книги.

За да се научите по бързо да пишете със клавиатура, трябва просто по-често да го правите. В това най-добре ще ви помогне текстовия редактор Word, който също и ще ви помага в поправката на граматическите грешки. „E, отново ли трябва да се учим“ – ще кажете вие. Да драги мои, а вие как искате?! За да печелите пари от Интернет, трябва да умеете нещо да правите. Вълшебна таблетка и лесни начини за печалба няма в Интернет! А още по малко има начин нищо да не правите и да получавате пари. „А с какво може да се изкарват пари в Интернет?“ – ще попитате вие.

Най-простото нещо от което може да изкарвате пари от Интернет е – писането на текстове. Но работата е в това, че това е къртовски труд и е подходящ за най-прилежните и старателни хора. В статия “Митове и истини за бизнес в Интернет“ накратко съм описал, с какво може да се сблъска начинаещия копирайтър. Не се отчайвайте, а просто пишете и рано или късно ще продадете вашите творения. Например напишете 10 статии по 5000 знака бе празните места между думите и ги изложете в борса за статии. Статиите задължително трябва да са написани грамотно – това е залог за вашия успех, като бъдещ копирайтър, ако разбира се ви харесва да пишете статии.

Едновременно с това може да предлагате вашите статии на многочислените добре посещаеми форуми в Интернет. Главното е – действайте! Ако няма да правите нищо, естествено и нищо няма да спечелите. На статиите се държи целия фундамент на Интернет. А основата на Интернет са сайтовете и блоговете. Без статии – съдържание, тези ресурси просто нямаше да съществуват. Затова нови статии ще са нужни винаги и винаги интереса към тях ще е голям. Имайте това в предвид!

Може би си мислите, че освен със копирайтинг, от нищо друго не може да се печелят пари от Интернет? Това не е така! Може би вие сте програмист? Ако това е така, в което се съмнявам, иначе вие просто не бихте чели тази статия, то можете веднага да влезете в някоя фрийланс борса или да търсите офлайн работа в Интернет. Даже не е задължително да сте програмист, за да намерите работа в Интернет. В Интернет винаги се търсят специалисти по мениджмънт, уебмастъри, дизайнери, SEO оптимизатори, преводачи, фотографи, аниматори, майстори в HTML и CSS, преподаватели.

Всеки си има отделен път на развитие в онлайн бизнеса, но все пак мога да ви дам няколко съвета от моята практика. За начало усвоете копирайтинга (писане на статии), след това се научете да създавате сайтове със най-популярните безплатни CMS платформи като WordPress, Joomla и DLE. Изучете CSS, научете се да работите с Adobe PhotoShop. Ето това са основите ако искате да печелите пари от Интернет. И вие винаги, повтарям винаги, ще имате работа в Интернет!

Може би отново ще кажете „Е, колко много трябва да се знае и да се научи…“. Но разбира се не е задължително всичко да научите наведнъж. Започнете с едно нещо, не бързайте, правете го постепенно. Това изисква време. Затова не напускайте офлайн работата ви и едва след като се появят първите резултати от вашия онлайн бизнес може да помислите как да увеличите печалбата. А кога да учите, ако ходите на офлайн работа? Отделяйте по 1-2 часа на ден или учете в почивните дни, време за нови знания винаги може да се намери ако имате желание.

А може би искате да пробвате вашите възможности във информационния бизнес? Какво е това информационен бизнес, може да разберете от статия „Пари от инфобизнес. Как да печелите пари от продажба на информация“. Може да продавате ваши книги и/или видео курсове. Може да започнете със най-лесното – писане на книги които да продавате. Например сте написали ваша книга в Word и след това я конвертирате от Word формат във PDF документ и започвате да я продавате във форумите. Как да създадете PDF документ съм написал в статия „Как от Word документ да направите PDF електронна книга“. За запис на вашите видео уроци ще трябва да усвоите програмата Camtasia Studio.

Разбира се, в информационния бизнес най-важното е да можете да продавате. На това също ще трябва да се учите. Ще трябва да се учите как да рекламирате вашия продукт, как да приемате плащания във вашия сайт и т.н. Но всичко това може да бъде научено! Няма невъзможни неща! За най-важните неща които трябва да знаете преди да започнете да правите пари от Интернет съм написал в статия „Създаваме собствен информационен бизнес в Интернет„.

Затова, ако сте решили да печелите пари от Интернет, по-малко време прекарвайте в социалните мрежи, по-малко играйте видео игри и не гледайте филми по цял ден. Вие все още мислите как да спечелите пари от Интернет? Може би вече е достатъчно мисленето, а е време да действате? В тази статия ви разказах за най-ефективните стъпки, които трябва да направите, за да започнете да печелите пари от Интернет. Започнете да го правите още днес, не го отлагайте за утре. Вълшебни методи за печалба в Интернет няма! Ще се наложи да се трудите! Но след известно време, вие самите ще се удивите на вашите резултати. Просто действайте!

Размера на статията е 5483 знака без празните места между думите. Цената на тази статия е 5$. Аз оценявам моя труд на 20$. За написване на статията ми трябваха 2 часа.

А вие печелите ли пари от Интернет? Напишете в коментарите.

Ако ви е харесала статията – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *