Плъгин WordPress Landing Pages или как да създадете хубава landing page страница

landing page страница

Здравейте, приятели! Днес ще ви разкажа за това как да създавате сайтове с една страница или така наречените landing page страница. В тази статия ще ви разкажа как може да направите такава страница, а какво е landing page на теория, може да разберете от тази статия: „Landing Page – какво е това и как да я създадем“.

Какво може да прави плъгин WordPress Landing Page?

  • Създава красиви landing page във вашия wordpress сайт;
  • Със визуалния редактор може да следите промените в дизайна на страницата в реално време;
  • Може да следите конверсията и да оптимизирате вашата landing page;
  • Лесно може да клонирате съществуващите landing page страници и да ги тествате в различните им варианти;
  • Използвайте вашата wordpress тема за създаване на landing page или може да използвате готовите шаблони;
  • Лесно може да добавите ваш шаблон.

За какво е нужен сайт със една страница (landing page)? За да рекламирате и продавате вашите видео и/или аудио курсове, да продавате вашите електронни книги, да събирате своя база със имейл абонати и т.н. Тази страница трябва да е с приятен за окото вид за посетителите и да ги подтиква към действие.

И така, може да направите ваша landing page със специалния плъгин „WordPress Landing Pages“. Със плъгина се работи много лесно, всичко е интуитивно и ако сте работили преди това със страници в WordPress, няма да имате никакви проблеми. За начинаещите е страхотно лесно да създадат своята първа landing page бързо и със професионално качество. След като инсталирате и активирате плъгина ще се появи отделна секция в менюто „Landing Pages“.

Как да създадете вашата първа Landing Page страница?

  1. Кликнете Add New и във отворилия се прозорец ще видите 10 шаблона за landing page които може да използвате. Може да направите предварителен преглед на темата като натиснете линк „Преглед“, а ако искате да използвате темата просто кликнете линк „Избор“.
  2. В отворилата се страница в поле „Name Your New Landing Page“ попълнете заглавието на вашата landing page и след това кликнете бутон „Create Landing Page“.
  3. В отворилия се прозорец може да редактирате вашата страница. Отдясно ще видите бутон „Стартирай визуалния редактор“ и във тази страница ще може да редактирате вашия проект от полето в ляво, а във полето от дясно ще виждате промените във реално време и как ще изглежда вашата страница във браузърите.

Ако темите не са ви достатъчни, кликнете бутон „Download Additional Landing Page Templates“ във същата страница. В отворилата се страница натиснете бутон „I accept this agreement, show me the goods!“. Във отворилата се страница може да избирате платени и безплатни (free) шаблони.

Ако се занимавате с бизнес в Интернет, вашата страница трябва да е със хубав и приятен вид, всичко в нея би трябвало да е подредено, да не е със 100 различни цвята, които „режат очите“. Различните форми не трябва да са разкривени и да изглеждат не професионално, защото вашия потенциален клиент може да се откаже от покупка, ако види грозна и дилетантски направена страница.

Ако всичко във вашата landing page е криво, грозно и направено просто за отбиване на номера, повярвайте ми, желанието на посетителя да купи продукта ще се изпари! И плъгин WordPress Landing Pages ще ви помогне да конструирате вашата продаваща страница бързо, ефикасно и професионално.

Това е всичко за днес от мен, приятели! Пишете в коментарите, ако имате въпроси, а може и да се похвалите със вашита landing page страница направена със този плъгин.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *