Интернет магазин с два клика. Как да създадете Интернет магазин

интернет магазин

Здравей, драги читателю! В живота на всеки човек идва момент, когато той разбира, че е настъпило време за организиране на свой собствен, нека дори и малък бизнес. И така, според мен най-малко рискован и оптимален вариант за човек който иска да започне Интернет бизнес в свободното си време, това е интернет магазин. Не е задължително да имате склад със стоки и тълпа от програмисти, за да започнете да търгувате чрез Интернет. За това ще ви трябва:

 • Компютър (разбира се вие вече го имате, ако четете тази статия);
 • Интернет;
 • Стартов капитал от 100 – 150лв. (за хостинг и домейн);
 • И разбира се вашето желание.

Имайки тези съставки, вие може бързо да организирате ваш магазин в Интернет, но за да съм напълно честен с вас, си струва да обсъдим някой нюанси, които могат да развалят настроението ви. Първо, не случайно ви споменах, че е необходимо вашето желание. Работата е в това, че бизнеса е като татуировка, ако ще го правите, трябва да е добре направено и за дълго. Бизнеса може да се сравни със дърво, което в началото след като се посади първо свиква със новата почва, после пуска корени, израстват му нови листа и клони. Така година след година вашия бизнес постепенно расте. За дървото трябва постоянно да се грижите, поливате, торите и може би след няколко години вие ще получите първия, но най-сладък плод.

Следващия етап от създаването на магазин в Интернет е в избора на дейност и търговска площадка. На това си струва да обърнете особено внимание, защото от него зависи 80% от успеха на вашия Интернет бизнес. Да разгледаме всички детайли. При избора на стока която ще продавате е необходимо да осмислите и да разберете какво вие самите искате от вашия проект, и е възможно получаването на максимална печалба, да не е единствения и най-важен мотив. Много по-добре е да се занимавате със нещо което ви харесва и да получавате среден доход, отколкото да получавате максимален доход и да мразите вашата работа. Възможно е също да продавате не само стоки, но и услуги в Интернет. Но ако ще продавате, то какво ще продавате? Ето няколко варианта за най-рентабилните и прости варианти за стоки за Интернет магазин, които са популярни:

 1. Чай и кафе.
 2. Ръчни и стенни часовници.
 3. Гаджети (различни малки електронни устройства, като мини камери, лазерни показалки и т.н.).
 4. Козметика.

Тези стоки имат висока популярност сред купувачите и са много удобни за Интернет търговия. Не са тежки и не са с голям габарит, съхраняват се дълго и могат да се изпращат по пощата.

 1. Храна за животни и средства за грижа.
 2. Играчки (настолни игри).
 3. Книги.
 4. Канцеларски стоки.
 5. Аксесоари (гривни/обеци).
 6. Сувенири.
 7. Мобилни телефони.
 8. Таблети.
 9. Инструменти.
 10. Бижутерия.

Тези видове стоки и услуги си имат своите ограничения и сложности, но също са лидери в търсенето от клиентите.

След като сте избрали какво ще продавате във вашия магазин в Интернет, пристъпваме към избора на търговска площадка, те сега са много, но тези които заслужават нашето внимание са много малко. Да направите Интернет магазин и сайт не е сложно, защото за това ни помагат различни платформи като Joomla и други, но все пак е необходимо да имате някакви знания, за да създадете от нула свой сайт или електронен магазин. Още повече, ако вие никога не сте правили сайт или Интернет магазин, е много по лесно да се възползвате от вече готови предложения от надеждни партньори.

Става дума за Интернет конструктори с помощта на които ще може да направите сайт или работоспособна версия на Интернет магазин само с няколко клика. Оптимален и бърз начин е Интернет конструктора на хостинг компания ICN. Наистина само със няколко клика ще може да си направите електронен магазин. Може да избирате от над 20 безплатни готови професионални шаблона за електронен магазин. Ако нещо не ви е ясно, винаги може да се обърнете към поддръжката които ще ви преведат стъпка по стъпка в създаването на вашия Интернет магазин.

Ето снимки на 3 шаблона за Интернет магазин които предлага хостинг компания №1 ICN:

osCommerce shop

PrestaShop

OpenCart 1.5

В заключение, искам да ви напомня, че всеки път започва с първата крачка. Успех във вашите начинания!

А вие имате ли Интернет магазин? Споделете в коментарите.

Ако ви е харесала тази статия – споделете я в социалните мрежи. Ако имате въпроси – задавайте ги в коментарите. Непременно ще ви отговоря.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *