често задавани въпросиОтговорите на често задавани въпроси за ptc сайтовете!

Здравей, драги читателю! В тази статия ще се опитам да отговоря на често задавани въпроси свързани със ptc сайтовете като: Колко се печели от ptc сайтове?, Как да привличам реферали?, Как да рекламирам своя реферален линк и т.н.

Какво означава РТС сайт?

Това е сайт в които отваряте реклами за определено време (от 5 до 60 секунди) като за това ви се заплаща. Сериозните ptc сайтове плащат по 1-2 цента за една реклама.

Прост пример колко може да печелите:

  • Вие отваряте 10 реклами на ден x 1 цент = 10 цента.
  • 10 човека (реферали) регистрирали се със вашия реферален линк гледат 10 реклами на ден = 1 долар.
  • Печелите дневно $1.10 долара.
  • Печелите всяка седмица 7.70 долара.
  • Печелите всеки месец 31 -32 долара.

И това ако имате само 10 реферала, ами ако са 100 реферала? Мисля, че може и сами да си направете сметката.

Откъде идват парите които ми плаща ptc сайта?

Средствата които ви плаща ptc сайта идват от рекламодателите които плащат на ptc сайта за рекламите които вие отваряте. Сайта споделя част от печалбата си със регистрираните и така всички по веригата печелят и са доволни.

Ще спечеля ли бързо много пари от ptc сайтовете?

НЕ, това не е начин за бързи пари, ще мине известно време (нужно за привличане на реферали) преди да започнете да печелите по-сериозни пари от ptc сайтовете. Ако сте постоянни, последователни, упорити и не се откажете още в началото, след време ще се радвате на стабилни месечни доходи.

Колко плащат ptc сайтовете за една реклама?

Доказаните и сериозни ptc сайтове плащат 1-2 цента за една реклама. Избягвайте ptc сайтове които ви казват, че плащат повече, такива ptc сайтове най-вероятно няма да ви платят обещаните пари.

Броя на рекламите е между 4 – 30 на денонощие и може да се отварят по един път на всеки 24 часа.

За да изтеглите пари от ptc сайта при повечето трябва да достигнете някаква минимална сума, различна във различните ptc сайтове, но обикновено е от 1-2 до 10 долара.

Какво означава термина реферал?

Това е човек регистрирал се със вашия уникален реферален линк, който ви дава съответния ptc сайт веднага след регистрация. Рефералите са два вида:

  • Директни реферали – хора регистрирани със вашия реферален линк, те са безплатни и само печелите от тях.
  • Наети реферали – може да наемете реферали от самия ptc сайт срещу съответно заплащане, като така може сериозно да увеличите вашата печалба.

Какво означава реферален линк?

Това е уникален линк който ви предоставя ptc сайта след като се регистрирате и със който може да каните други хора в съответния ptc сайт. След като някой се регистрира със вашия реферален линк, той става ваш реферал. Така може да печелите допълнително пари, това са директни реферали (direct referral).

Рефералния линк представлява нещо такова: http://www.clixsense.com/?името ви за вход в ptc сайта. В някой ptc сайтове накрая на рефералния ви линк може да не е името ви за вход, а например поредица от числа или букви.

Може да бъде и във вид на линк със картинка (banner link) като този HTML код който се използва за реклама във сайт и/или блог например:

<a href=“http://www.clixsense.com/?3388348″ target=_blank><img src=“http://csstatic.com/banners/clixsense_gpt468x60a.png“ border=0></a>

Първият URL линк е вашия реферален линк, а втория URL адрес е адреса на сървъра където е качена картинката за банера.

Колко пари ще изкарвам със реферали?

Без никакви реферали само със ваши кликове от един ptc сайт се изкарват 5-6 долара месечно.

Ако например имате 10 реферала x 6 долара + 6 долара от кликове = 66 долара на месец. Като тази сума е безгранична, колкото повече АКТИВНИ реферали имате толкова се и увеличава вашата печалба.

Много е важно да не забравяте да отваряте рекламите всеки ден, иначе на другия ден няма да ви се начисли печалбата от вашите реферали.

Може ли да регистрирате повече от един акаунт във един и същ ptc сайт?

НЕ, това е строго забранено, защото ptc сайтовете следят вашия ip адрес който е уникален и със който сте се регистрирали. Ако регистрирате повече от един акаунт ще изтрият акаунтите ви и ще загубите парите. Което означава, че и никой друг от вашето семейство не може да направи регистрация във ptc сайта, освен ако не използвате друга интернет връзка със различeн ip адрес, различен email адрес и различна сметка в банките Payza и PayPal.

Как да увеличите броя на вашите реферали?

След като се регистрирате в ptc сайта може да помолите вашите приятели и познати да се регистрират със вашия реферален линк. Може да рекламирате рефералния си линк в сайтовете за трафик, които са много подходящи за привличане на директни реферали. Добре е да помислите и за платена реклама в най-известният ptc сайт като Clixsense.
Повече информация за трафик сайтовете и как се привличат директни реферали вижте във страница Реклама.

Какво означава термина скам (scam)?

Скам – това е ptc сайт който не плаща изкараните пари на потребителите. Повече информация как да се пазите от такива измамнически ptc сайтове вижте от страница Скам.

Как се отварят рекламите за да печелите от тях?

Кликнете върху View Ads или Surf Ads или Browse Ads или View Advertisements, за да се отвори страницата със реклами. След като измине времето за реклама затваряте прозореца и продължавате по същия начин и със останалите реклами. Повече информация как да работите със ptc сайтовете може да намерите в подробните обяснения за всеки отделен ptc сайт.

Как ще изтегля спечелените пари от ptc сайтовете?

Абсолютно всички ptc сайтове използват електронните банки Payza / PayPal / NETELLER / PerfectMoney и SolidTrustPay.

Как да се регистрирате в тях стъпка по стъпка ще намерите информация на тези страници: Payza и на тази: PayPal.

Имам и други въпроси или нужда от помощ?

Ако нещо не ви е ясно и имате въпрос, мнение или коментар, може да зададете вашия въпрос в коментарите.

Успех и всичко най-хубаво 🙂

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите: