Къде и как да пускате реклама на вашите реферални линкове от РТС сайтовете за да привличате реферали.

Платената реклама във други РТС сайтове е може би най-важното условие за да успеете във РТС бизнеса, затова е много важно да вложите средства за реклама на вашите линкове!

Но това не означава, че няма да привличате реферали и със безплатните начини, което е препоръчително и необходимо за начинаещите, просто със безплатните начини нещата ще стават по-бавно, но ако не се откажете и влагате труд всеки ден и по-този начин ще си създадете финансово поточе!

Мисля, че първото нещо което трябва да разберете е, че винаги ще има хора които се регистрират в някой РТС сайт и нищо не правят след това и такива които са активни само известно време. Също така живота на хората се променя, те се женят, развеждат се, преместват се да живеят на други места, сменят работата си, тръгват по различен жизнен път и т.н.

Поради тези причини хората регистрирали се в РТС сайт може да не са така активни както са били преди това. Затова мисля, че е важно да рекламирате вашите линкове колкото се може повече и постоянно за да привличате постоянно нови реферали. Което ме води до второто нещо което трябва да знаете…

Време.

Добра идея е да създадете няколко страници със информация за сайта който рекламирате и да ги свържете една със друга със линкове. Напълнете ги със колкото се може повече информация за сайта. Ако го направите, вашите страници ще попаднат във търсачките където ще останат завинаги. Колкото по-дълго страниците ви са в интернет толкова те ще започнат да излизат на първите страници на търсачките, и което е по важно те по често ще излизат когато някой търси по ключова дума.

Сайтове за генериране на безплатен трафик.

Истината за сайтовете за трафик е, че всеки рекламира нещо в тях, а какво искат потребителите на тези сайтове?… искат реклама разбира се. Сигурен съм, че много хора им харесва да кликат по цял ден, но това определено не е моя начин за набавяне на кредити които след това ще използвам за реклама на моите сайтове. Което ни води до предишната тема “Време“ нали. Това което аз правя е да давам на хората това което искат, във сайтовете за трафик аз рекламирам … сайтове за трафик. Просто давам на потребителите това което те най-много искат и търсят … повече реклама.

И така имайки солидно количество реферали във сайтовете за трафик, аз винаги имам кредити без да се налага да влагам ВРЕМЕ за сърфиране за да събирам кредити за моите сайтове които рекламирам.

Добри сайтове за трафик – EasyHits4U, [urlspan]VastHits[/urlspan].

Изскачащи страници с реклама (Splash Pages).

Тези страници са добри защото повечето хора просто ги мързи да четат, а във тях накратко е описано основното което трябва да се знае за сайта. Всеки или почти всеки сайт има такива готови страници за реклама, също някой от тях като EasyHits4U предлагат и инструменти със които може да си направите свои. Нещото към което трябва да се стремите със тези страници е със няколко изречения да създадете интерес към това което рекламирате и да накарате този който гледа рекламата да кликне линка.

Сайтове за автоотговор на запитвания и записване за новини по и-мейл (Autoresponders and Optins).

Това са сайтове към които след като се регистрирате всеки път когато някой запита за информация по даден въпрос, то сайта автоматично връща някакъв отговор който предварително сте запазили. Също така и-мейла на запитващия се запазва и след това може да изпращате писма към него със реклама например. Така постепенно със времето вашия списък със и-мейли ще набъбва, а това означава, че вашите реклами ще достигат до повече хора.

Може да не използвате такива сайтове (добрите са платени, а безплатните имат доста ограничения), хубаво ще бъде ако ги използвате, но може да използвате и един трик който при мен работи добре.

Запазете предварително съобщение във Word например със отговори, и просто поставете на вашата страница вашия и-мейл адрес (препоръчвам ви да си направите отделен такъв който да използвате само за тази работа) и напишете, че може да се свържат по него със вас за повече информация.

Текстови реклами и Еднократни реклами (Text Ad Exchanges and Solo Ads).

Тези реклами не са лоши за привличане на реферали. Добра идея е да запазите вашите реклами във документ, защото това ще ви спестява доста време когато искате да изпратите вашето съобщение и няма да се налага всеки път да пишете отначало. Също така имате време да напишете по-добър текст, да оправите евентуални правописни грешки и т.н.

Сайтове за текстови и еднократни реклами – [urlspan]ListJoe[/urlspan], [urlspan]SolosPlanet[/urlspan].

Блог (Blog).

Да използвате блог е много добра идея, всъшност сега бих използвал блог вместо сайт, защото блога е напълно безплатен и ако го напълните със много съдържание то той много добре ще се класира във търсачките. Докато при сайтовете е много по-сложно, да не говорим, че домейна и хоста за него струват пари. Има разбира се и много безплатни предложения за сайтове, но е доста по-сложно, не че не е невъзможно да излезете на първа страница в Google по определена ключова дума ако използвате безплатен домейн.

Но да се върнем на блоговете, направете си блог напълно безплатно е, може да използвате Blogger или WordPress. И се фокусирайте САМО върху сайта който рекламирате. През няколко дена добавяйте по нещо ново за сайта. За всеки сайт има толкова много неща които могат да се напишат… как ще ви плащат, колко ще ви плащат, как работи сайта и т.н. Ако постоянно добавяте нова информация то вашия блог постепенно ще започне да излиза на първите страници на все повече търсачки.

Социални мрежи (Social Networks).

Социалните мрежи като Facebook и Twitter са много добри места за реклама на вашите сайтове, затова не бива да изпускате тази възможност. Хубаво е преди това да създадете приятелства преди да започнете да рекламирате вашите сайтове, защото повечето хора едва ли ще обърнат внимание на нещо което се предлага от напълно непознат за тях човек.

Форуми (Forums).

Има много форуми които позволяват да поставите линк и/или да рекламирате във постовете. Но и тук както при социалните мрежи първо създайте някакви приятелства, отговаряйте на постове, помагайте на други хора със отговори на техни въпроси. Така ще ви приемат като човек на който може да се разчита и те ще започнат да четат вашите постове. Вече имате добрата база за вашата реклама и може да напишете нещо за сайта който искате да рекламирате за да привлечете други хора.

PTC сайтове.

За да привличате реферали ТРЯБВА да вложите средства за платена реклама на вашите линкове във други РТС сайтове. Неспазването на това правило ще доведе до разочарование и слаби резултати при набиране на реферали!

Едни от най-добрите за реклама е ClixSense, защото има милиони потребители които ще видят вашата реклама.

Има доста РТС сайтове в интернет но повечето от тях са scam. Въпреки това има много доказали се във времето РТС сайтове на които може да се разчита. Преди да купите пакет за реклама във даден сайт, вижте как работи сайта и най-важното вижте кои сайтове се рекламират в него.

Има ли реклами на сайта който искате да рекламирате?, Колко хора го рекламират?, Препълнено ли е със други хора които рекламират сайта който и вие искате да рекламирате?. Ако е така не бързайте да купувате реклама, защото както предполагам вече ви е ясно колкото повече хора рекламират сайта който и вие искате да рекламирате, толкова повече падат шансовете ви някой да се регистрира със вашия линк. Изчакайте, не бързайте да пускате рекламата си, аз понякога чакам със дни докато не видя, че няма реклама на моя сайт от други хора и чак тогава пускам своята. Всичко е въпрос на време, търпение и избиране на точния момент.

Има доста места за реклама, но каквото и да правите винаги помнете първия абзац най-горе. Има хора които ще се регистрират на сайта и няма да направят нищо след това. Други ще са активни за известно време и накрая ще се откажат. Ще има и такива които ще са активни и ще останат така завинаги.

От ВАС зависи да рекламирате постоянно и неуморно. Ако го правите постоянно няма да “плачете“ че някой е престанал да клика, защото постоянно ще имате приток на реферали през цялото време и вашите доходи ще продължават да растат.

С уважение, Николай Томов.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите: